söndag 20 januari 2013

FOTOTRISS 205

Veckans tema i Fototriss är Vad ligger dig varmt om hjärtat? Nu är det också tävling och nytt för i år är att man kan vinna presentkort på Ving


Dessa två små gossar ligger oss varmt om hjärtat och att dessutom få gå till en gård i närheten och titta på hästarna gör lyckan fullständig för pojkarna och därmed också för oss. I bakgrunden på bilden här är det "Lilla Gubben" som får en liten motionstur. (bilden är tagen i maj 2012)



Vi har nyligen rensat ut och gjort oss av med massor av LP-skivor och stenkakor. Vi har dock sparat ett 50-tal LP-skivor. En del av dem ligger oss varmt om hjärtat musikmässigt och några är förknippade  med starka minnen från vår ungdom. Just idag på eftermiddagen var det Count Basie på skivtallriken.



Ur sina gömmor plockade Ingrid fram provlappar av sömnad och broderier, som hennes farmor Betty gjort i sin ungdom. Betty föddes 1881 och vi gissar att provlappen nedan är gjord någon gång på 1890-talet. Förr i tiden broderades initialer på lakan, handdukar m.m. Förutom provlappen finns på bilden farfar Ernsts rakkniv. Dessa relativt enkla vardagsföremål är väldigt betydelsefulla och ligger Ingrid mycket varmt om hjärtat.


Vad som ligger andra fototrissare varmt om hjärtat hittar du här

18 kommentarer:

  1. Härlig tolkning som jag blir glad av!

    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Skön triss om det som ligger er varmt om hjärtat! Spänner över en lång tid och intressant att ta del av!

    SvaraRadera
  3. Så mycket fint! En triss som värmer mitt hjärta!

    SvaraRadera
  4. En härlig triss! Korsstygnbroderiet är verkligen en kulturskatt - tänk så mycket tid kvinnor la på att försköna vardagsföremålen förr i tiden.

    SvaraRadera
  5. En härligt varm triss! Provlappen är en skatt!

    SvaraRadera
  6. Vilken underbar tolkning av temat! Man får verkligen en skön nostalgikänsla av bild två och tre. Bild nummer ett får ändå bli min favorit:)

    SvaraRadera
  7. Tack för den varma kommentaren! Trevligt tema i Eran triss. Så värmande att få se en skiva spelas :)

    SvaraRadera
  8. Visst är det härligt med det där knastrande ljudet innan första låten. Fin vinkling på temat.

    SvaraRadera
  9. Härlig tolkning!!!!

    SvaraRadera
  10. Det är gott att ha saker som man kan ta fram och minnas!

    SvaraRadera
  11. Lite olika och fina "varmt om hjärtat" bilder i trissen. Och jag blir särskilt varm om hjärtat av sista bilden som minner om farmor och farfar!

    SvaraRadera
  12. Sista bilden värmer även mitt hjärta ordentligt!
    Idag är det populärt med vinylskivor igen, min dotter köper helst vinyl och så för hon över dem till mp3 med hjälp av en billig spelare från Clas Olsson.

    SvaraRadera
  13. Fin personlig triss! Snygg bild på vinylspelaren.

    SvaraRadera
  14. Det var en personlig tolkning du gjort av veckans tema.

    SvaraRadera
  15. En varierad o fin triss. Kul med LP skivorna. Jag har också sparat. Gjort om en gammal enkel köksskänk, fått in både gramofon o skrivor. Gjort hål på förhögtalar-sladdar.

    Ha en god vecka!

    SvaraRadera
  16. En varierad o fin triss. Kul med LP skivorna. Jag har också sparat. Gjort om en gammal enkel köksskänk, fått in både gramofon o skrivor. Gjort hål på förhögtalar-sladdar.

    Ha en god vecka!

    SvaraRadera